За нас Обща информация за фирмата

Yale България Сървисиз 

Екипът на “ЙЕЛ България Сървисиз” ООД е с над 17 годишен опит в продажбата и сервизното обслужване на подемно-транспортна и складова техникa.

Yale е основана през 1844 г., когато Линус Йел младши от Кънектикът, САЩ, изобретява барабанната цилиндрична брава и дава името си на серия от специално създадени продукти, синоним на качество и дълготрайност. Ето някои акценти на една страхотна история на иновациите, растежа и лидерство в обработка на товарите:

През 1868 г. Линус Йел и Хенри Таун формират Yale Lock Manufacturing Company, която по-късно ще се превърне в Yale and Towne Manufacturing Co.

През 1920 г. Yale и Таун стартира производствота на електрически платформен нископовдигач, бързо последван от серия платформени високоповдигачи, влекачи и един от първите високоповдигачи с накланящи се вилици.

През 1930 г. Yale се разраства в международен план с производство в Англия, придобиване на компанията BKS fork lift trucks в Германия и продажба на кари в Япония. Yale също така разработва и иновации, като например хидравлично управление и използването на високо топлоустойчива Class-H изолация от силиций в електрически двигатели, все още сред най-добрите в промишленоста.

През 1950 г. Yale добавя LPG и дизелови мотокари към своята гама.

Компанията се слива с мултинационална Eaton Manufacturing през 1963 г. и като Industrial Truck Division of Eaton, Yale & Towne, Inc. (по-късно преименувана на Eaton Corp.), компанията продължава да расте и просперира.

След като търгуваше в Япония в продължение на много години, Yale сключи партньорство с Sumitomo Ltd през 1969 г. за производство на Yale кари по лиценз и през 1971 г. появи съвместно предприятие за производство на име Sumitomo- Yale Ко Ltd, притежавано поравно от двете компании.

През 1985 г. е имало по-нататъшно разширяване, когато е създадена Yale Materials Handling Corporation след придобиването на компанията от North American Coal Corporation, която по-късно ще стане NACCO Industries, Inc.

Yale е водеща марка на Hyster-Yale Materials Handling, Inc, която е създадена през 2012 г. след отделяне от NACCO Industries, Inc.

Референции